Informatie voor deelnemers

UWV

Je bent uitgenodigd om deel te nemen aan het Bewegen Werkt beweegprogramma. Deelnemers vinden het vaak fijn én leuk om mee te doen, want we helpen ze bij het verbeteren van hun gezondheid. Past dit ook bij jou? Om je op weg te helpen hebben wij wat informatie voor je op een rijtje gezet.

Wat is Bewegen Werkt?

Bewegen Werkt is een beweegprogramma waarbij je individueel of samen met anderen gaat bewegen, ontspannen, plezier maken, successen ervaren en oefenen met nieuw gedrag. Denk aan beweegactiviteiten in de gymzaal, fitnessruimte, wandelen of fietsen.

We kijken samen naar wat je wél kan en passen activiteiten hierop aan. Iedereen kan meedoen, ook mensen met uiteenlopende klachten.

Er is ook aandacht voor leefstijl. We gaan het hebben over onder andere voeding, bewegen, ontspannen en slapen. Daarnaast richten we ons ook op de diverse competenties. Tijdens de bijeenkomsten is er ook altijd tijd om samen een kop koffie of thee te drinken.

De lessen kunnen ook deels online worden gevolgd.

‘Ik had helemaal geen zin en energie meer om dingen te doen. Nu heb ik dat wel weer! Ik heb een betere conditie en vertrouwen in mijn lijf’

Voor wie?

Je kan meedoen als je door jouw werkcoach / arbeidsconsulent een werkfit of modulair re-integratiedienst krijgt aangeboden

Waarom wil ik meedoen?

  • Je krijgt meer energie en voelt je actiever
  • Je leert hoe je gezonder kunt leven
  • Je krijgt een beter beeld waar je goed in bent
  • Je leert beter om te gaan met klachten
  • Je leert nieuwe mensen kennen
  • Je hebt het gezellig en beleeft plezier!
  • Je bent na afloop (gedeeltelijk) in staat om weer deel te gaan nemen aan de arbeidsmarkt

Aanmelden

Aanmelden kan via jouw werkcoach / arbeidsdeskundige van het UWV. Nadat wij jouw aanmelding hebben ontvangen wordt er contact met je opgenomen en kijken we samen naar de mogelijkheden om een traject met ons te starten. Het stellen van doelen is hierbij belangrijk. Na een kennismakingsgesprek volgt een klikgesprek.

Jouw werkcoach / arbeidsdeskundige bepaalt hoeveel uur er beschikbaar is en hoe lang het traject gaat duren.

Heb je vragen?

Neem voor meer informatie contact op met jouw arbeidsdeskundige / werkcoach van het UWV. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden.

We zien je graag en vinden het leuk dat je met ons een nieuw avontuur wilt aangaan.