UWV

Wij ondersteunen UWV in haar doel mensen met een uitkering te laten participeren en werkfit te maken. Onze aanpak bestaat uit deelname aan het Bewegen Werkt beweegprogramma en individuele coaching. Op deze pagina lees je meer over het onze aanpak.

Het beweegprogramma Bewegen Werkt

Voor 6 van de 10 uitkeringsgerechtigden zijn gezondheidsbelemmeringen een oorzaak voor het niet kunnen vinden van werk. Het beweegprogramma Bewegen Werkt draagt bij aan het verkleinen van gezondheidsbelemmeringen en vergroot de sociale participatie en kans op werkhervatting.

We bieden beweeg- en spelvormen aan, gericht op verbeteren van de fysieke fitheid, de mentale weerbaarheid, vergroten netwerk en versterken van werk gerelateerde competenties. Naast de groepsactiviteiten vindt er individuele coaching plaats op gezondheid, leefstijl, competenties en de stap naar werk. Om gestelde doelen in beeld te houden plannen we een tussenevaluatie en een driegesprek. Het wordt afgesloten met een eindtest om de resultaten te meten.

Modulaire Re-integratiediensten

Ons aanbod binnen Modulaire Re-integratiediensten is een participatietraject voor klanten voor wie de stap naar werk nog te ver is. Ze zitten veelal op trede 2 van de participatieladder. Het doel van dit traject is het bereiken van trede 3.

Deze klanten helpen we door ze successen te laten ervaren. Dit versterkt de motivatie, zelfvertrouwen en zelfbeeld. Ze leren in groepsverband en doen daar actief in mee. Belangrijk is om te ontdekken hoe zij keuzes maken zodat ze leren grenzen te stellen en te bewaken. Ze werken in hun eigen tempo aan hun fysieke en mentale belastbaarheid en leggen hierbij ook wat relaties tot werk.

Aan het einde van het traject zijn ze merkbaar fitter en hebben een betere persoonlijke effectiviteit bereikt. Ze zitten op ladder 3 van de participatieladder en zijn in staat om de stap naar Werkfit maken zijn.

Werkfit

Het Werkfit-traject van Bewegen Werkt richt zich op klanten op trede 3 van de participatieladder. Het doel van dit traject is dat de klant de stap naar werk kan én durft te maken.

Binnen het Werkfit traject gaan we aan de slag met:

  • het versterken van werknemersvaardigheden,
  • verbeteren van persoonlijke effectiviteit
  • en het in beeld brengen van de arbeidsmarktpositie.

Aan het einde van het traject is de klant in staat om de stap naar werk te maken.

Locaties

Wij bieden onze trajecten door heel Nederland aan. In de onderstaande gemeenten is het mogelijk om aan te sluiten bij een groepstraject. In andere plaatsen kunnen we deelnemers individueel begeleiden.

Achtkarpselen, Albrandswaard, Amsterdam, Apeldoorn, Berghuizen, Borger-Odoorn, Breda, Coevorden, Den Haag, Deventer, Dokwerk Stichting De Friesland, Drachten, Dronten, Edam, Emmen, Enschede, Gorinchem, Gouda, Groningen, Hilversum, Hof van Twente, Krimpenerwaard, Leidschendam, Lelystad, Maassluis, Meppel, Middelburg, Molenlanden, Montferland, Noordenveld Roden, Oldebroek/Elburg, Oldenzaal, Overbetuwe Ridderkerk/Barendrecht, Schiedam, Stadskanaal, Stichtse Vecht, Valthermond, Venlo, Vlaardingen, Vlissingen, Volendam, Voorst, Winsum/Uithuizen, Zaanstad, Zevenaar, Zwolle.

Dit overzicht is voor het laatst bijgewerkt op 9 februari 2024.

Hoe we onze kennis voor jou kunnen toepassen?

Wij werken met een resultaatgerichte aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Deze kennis delen we graag met jou.

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk

Lees meer

Waarom zouden we als gemeente juist in tijden van laagconjunctuur investeren in ‘het zittende bestand’?

Lees meer

Komt Bewegen Werkt in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Lees meer

Wat is Positieve Gezondheid?

Lees meer

Of vraag het onze experts

Heb je vragen, of ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden kunnen betekenen? Neem dan contact op met één van onze experts.

Erwin Lankhorst Operationeel directeur
Arno Niënhaus Manager accounts

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.