Hof van Twente

Kennismaking met Bewegen Werkt tijdens teamdag Werk en Inkomen

Op donderdag 28 oktober mochten wij een bijdrage leveren aan de teamdag van team Werk en Inkomen van gemeente Hof van Twente. In deze gemeente start begin december een Bewegen Werkt programma voor statushouders.

Team coördinator Manon Schoolderman: “Het was erg leerzaam en leuk om Bewegen Werkt als onderdeel van onze teamdag in te zetten. Door zelf te ervaren hebben wij, met veel plezier, een beter beeld gekregen van de werkwijze en impact van Bewegen Werkt."

Teamdag voor team Werk en Inkomen

In de bijeenkomst hebben we het hele team kennis laten maken met de verschillende onderdelen van het Bewegen Werkt programma. We mochten gebruik maken van de faciliteiten van het Doesgoor, in een sportieve omgeving hadden we ook nog eens geluk dat de zon volop scheen. De sfeer zat er gelijk al in toen de bal in de kantine rond ging en onderweg een bekertje omver kegelde… Dus snel naar buiten!

Badeendjes en levend mijnenvegen

Bewegen Werkt coach Karin Leferink had intussen verschillende oefeningen klaargezet. Op het sportveld begonnen we direct met een leuke samenwerkingsopdracht. In 4 teams moesten de deelnemers de code kraken door de mooi gekleurde badeendjes op de juiste volgorde leggen. De strijd zat er al snel in: de groep mannen zou het wel even voor doen. Dit is een mooie oefeningen die we in het Bewegen Werkt programma inzetten.

Karin legt uit: ‘In dit spel is het belangrijk om goed samen te werken, je aan de regels te houden en vooral ook plezier te maken’. Dit soort oefeningen zijn ook heel goed geschikt om de taal te oefenen, daarbij is er meer aandacht voor de woorden en mondelinge communicatie.

Een volgend spel met veel onderlinge strijd was levend mijnenvegen. Deelnemers moesten in teams van 4 een veld oversteken, waarbij in elk vak een mijn kon liggen. Volop spanning en ook hierbij was het belangrijk elkaar te helpen en te coachen. In dit spel komen daar ook nog eens doorzettingsvermogen (want het ging het vaak fout) en concentratie bij kijken.

Welk team gaat naar huis met de ananas?

De bijeenkomst werd afgesloten met een quiz over de gezonde leefstijl. Aangezien we naast de buurtbingo zaten moesten we rustig aan doen. Dit was lastig aangezien de strijd hoog op liep... In het programma doen we vaak quizjes met deelnemers, dit om de bewustwording te creëren. De grote prijs (een super gezonde ananas) ging naar het winnende team.

Wij dragen op deze manier graag een steentje bij aan de teamsfeer en helemaal leuk om zo ook het programma te laten zien!

Manon Schoolderman (team coördinator Werk en Inkomen):Bewegen Werkt zet mensen echt in beweging. We hebben ervaren dat bewegen niet alleen voor (top)sporters is weggelegd, maar dat iedereen het kan. Samen bewegen is gezond, leerzaam en brengt veel plezier. Door samen te bewegen onder begeleiding van een coach, hebben we op ontspannen wijze inzicht gekregen in onze eigen kwaliteiten, ontwikkelpunten en leefstijl en weten we hoe ons dit als individu en team helpt, maar soms ook in de weg zit. Deze ervaring helpt ons als team en zorgt ervoor dat wij nog beter in staat zijn om onze klanten te enthousiasmeren voor deelname aan dit programma. Er wordt hen met dit programma een mooie kans geboden op een bijdrage aan hun welbevinden."