Gemeente Oldenzaal

Het pilotproject sportieve inburgering in Oldenzaal: de resultaten

Wethouder Rob Christenhusz van de gemeente Oldenzaal woonde afgelopen week een gastles bij van hockeyvereniging OHC Bully in het kader van 'Sportief inburgeren', een initiatief die de inburgering van statushouders sneller moet laten verlopen door ze kennis te laten maken met verschillende sporten.

Het traject 'Sportief inburgeren' vindt plaats naast het reguliere inburgering programma. Deelnemers maken binnen het project op een laagdrempelige en beeldende manier kennis met sport, spel, bewegen en taal: goed voor lichaam en geest. Al doende ziet men welke (sportieve) mogelijkheden er zijn bij de verschillende verenigingen in Oldenzaal.

Derde groep bijna klaar

Inmiddels hebben twee groepen hun traject met een goed resultaat afgerond. Deelnemers zijn onder andere uitgestroomd naar wandelgroepen, zwemles, fietsles en vrijwilligerswerk of vonden via FC Noaber Werkt een nieuwe baan of opleiding. Een derde groep van 20 statushouders is ook bijna klaar met het traject.

Goede resultaten

Aan de deelnemers van groep 1 en groep 2 werd na afronding van het traject gevraagd in hoeverre ze dit zouden aanbevelen bij een vriend, familielid of collega. Veruit de meeste deelnemers gaven een waarde van een 8 of hoger. Ook het aanwezigheidspercentage van beide groepen is hoog, gemiddeld 85%.

Vorige maand plaatste Tubantia ook een artikel over het pilotproject Sportieve inburgering. In dit artikel vertelt deelnemer Joshua Sliwo (55) over zijn ervaring met Sportieve inburgering. Bekijk het artikel.

bron: weekblad De Glimlach van de gemeente Oldenzaal

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.