Case

Een fiets voor Nadine!

Wat een doorzettingsvermogen, veerkracht, dankbaarheid en enthousiasme. Drie jaar geleden is Nadine met haar familie gevlucht uit Syrië. Ze was genoodzaakt alles achter te laten, waaronder haar huis, vriendinnen en universitaire studie. Nu 3 jaar later neemt ze deel aan het Bewegen Werkt beweegprogramma. In het weekend volgt ze vakken om haar Nederlandse VWO-diploma te halen, zodat ze in september 2019 (opnieuw) kan starten met een universitaire studie.

Tijdens het beweegprogramma verbetert Nadine haar Nederlandse taal en werkt ze aan haar fysieke en mentale belastbaarheid om een goede basis te leggen voor de toekomst. Ze krijgt begeleiding bij het verminderen van haar slaapproblemen en het verbeteren van haar dag- en nachtritme. Ze doet nieuwe contacten op en ze ervaart dat bewegen ontspanning biedt en nodig is om een goede balans te houden gedurende de vele uren studeren. Ook is er aandacht voor een gezond voedingspatroon, zodat haar weerstand en energieniveau toeneemt.

Bewegen Werkt coach Anke Klein Gunnewiek vertelt: ''Een extra doel van Nadine is dat ze aan het einde van de 18 weken, veilig en zelfverzekerd kan fietsen van haar huis naar de trainingslocaties en het treinstation in de omgeving. Nu is ze veel kostbare tijd kwijt, omdat de busverbinding vanuit het dorp waar ze woont erg ongunstig is. Tijdens de trainingen hebben we al veel geoefend met allerlei onderdelen van het fietsen. Nadine heeft zelf de middelen niet om een fiets aan te schaffen, maar toevallig hadden wij nog een fiets die niet werd gebruikt. Om Nadine te belonen voor haar inzet, enthousiasme, discipline en doorzettingsvermogen hebben we vanuit Bewegen Werkt besloten om haar deze fiets te schenken.''

Wij wensen Nadine voor de toekomst heel veel geluk en fietsplezier!

Foto Fiets Bewegen Werkt

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.