Patricia en David

Deelnemers aan het woord

Met bewegen als middel zetten wij ons in om mensen te laten groeien en zichzelf te ontwikkelen. Twee keer in de week komt een groep deelnemers in Gouda samen om samen te sporten, spelletjes te doen en om met elkaar in gesprek te gaan. Over hoe je samenwerkt, hoe je problemen oplost. Zo leren deelnemers zichzelf beter te kennen in een groep die leuk is en respectvol met elkaar om gaat. Twee deelnemers Patricia en David en wethouder Anna vertellen hoe zij het hebben ervaren.

Patricia (31) moeder van een dochter van drie jaar vertelt: “Ik vond het aan het begin best spannend maar wilde wel meedoen. Ik wilde al langer meer sporten maar dat kwam er maar niet van. Dit traject was een goede stok achter de deur. Ik voel me fitter, heb meer zelfvertrouwen en start nu met een loopbaantraject. Daarnaast ben ik minder alleen en hoop ik dat het contact met de andere deelnemers blijft. Het verschil tussen februari en nu? Ik durf nu meer en voel me fijner en fitter.”

David (41) was ook een van de eerste deelnemers aan het programma en vertelt enthousiast. “Het verschil tussen hoe ik me bij de start voelde in februari en hoe ik me nu voel in mei is enorm. In februari zat ik thuis, kwam weinig buiten en voelde me niet goed. Nu ben ik fitter, ga meer naar buiten, heb nieuwe leuke mensen leren kennen en heb minder pijnklachten.” Op de vraag wat hij anderen zou adviseren als zij de kans krijgen om mee te doen aan het programma is zijn antwoord zonder aarzeling. “Absoluut doen!”. Dat David ook na het traject nog steeds andere deelnemers ontmoet, is veelzeggend.

Ook wethouder Anna van Popering-Kalkman is lovend over het programma. ''Lekker in je vel zitten, mentaal en fysiek, helpt om de volgende stappen op weg naar werk te zetten. We hopen dat volgende groepen deelnemers hetzelfde plezier en dezelfde steun ervaren als deze eerste groep laat zien.”

Afbeelding 2
Bewegen werkt david certificaat klein CB ZOGOUDS