Borger-Odoorn

Bewegen in Borger-Odoorn: een gezonde leefstijl voor iedereen!

De gemeente Borger-Odoorn werkt vanuit het project Gezonde Leefstijl aan de bevordering van een gezonde leefstijl van haar inwoners. In de special Bewegen in Borger-Odoorn: een gezonde leefstijl voor iedereen worden concrete voorbeelden van de activiteiten beschreven. Eén van deze voorbeelden is het beweegprogramma van Bewegen Werkt. Hieronder lees je het artikel over het beweegprogramma uit de special van gemeente Borger-Odoorn.

Bewegen Werkt

Zes op de tien mensen zonder baan noemen hun gezondheid als belangrijkste reden voor werkloosheid. Daar liggen dus grote kansen. Door te bewegen gaan mensen weer meedoen, en wordt de kans groter dat ze van hun uitkering afkomen. In het programma Bewegen Werkt gaan mensen zonder werk 18 weken aan de slag met hun persoonlijke doelen.

Uitstroom deelnemers Bewegen Werkt 2017

Een deelnemer aan Bewegen Werkt: “Bewegen Werkt heeft mij enorm geholpen om het vertrouwen in mijzelf terug te krijgen en weer in beweging te komen. Door dit samen te doen met anderen had ik er meer plezier in. Ik stond steeds positiever in het leven en kreeg weer zin in werk. Nadat ik vrijwilligerswerk was gaan doen, ben ik in oktober met een nieuwe baan gestart. En ik ga ook beginnen met badminton. Een geweldig gevoel!”

“Bewegen Werkt laat zien dat mensen door samen te bewegen weer positiever in het leven staan, en zo weer een stap kunnen maken richting betaald of vrijwilligerswerk.”
Niels Frietema, coördinator Gezonde Leefstijl
.

Bron: Bewegen in Borger-Odoorn: een gezonde leefstijl voor iedereen