Gemeente Zoetermeer

Bewegen Werkt in gemeente Zoetermeer

Wij voeren in de gemeente Zoetermeer het beweegprogramma Bewegen Werkt uit. Danielle van der Moolen, projectleider van de Gemeente Zoetermeer, plaatste begin 2018 onderstaande bericht op intranet.

In november is een tweede groep gestart met het programma Bewegen Werkt. Het doel is het verbeteren van mentale- en fysieke belastbaarheid, doorbreken van sociaal isolement en het zelfbeeld versterken. Na een programma van 12 weken Fitness, Leefstijl en Sport- en Spel hebben 12 deelnemers eind januari vol enthousiasme hun certificaat behaald.

Deze keer was het een mix van kandidaten: Vergunninghouders, GVA’ers, Werkacademie en mensen met lange afstand tot arbeidsmarkt. Vooraf waren we benieuwd hoe zo’n gemengde groep zou gaan werken, en we zijn blij dat de resultaten nog beter zijn dan vorige keer. Niet alleen heeft 85% het programma succesvol afgerond, maar is er een hechte club ontstaan, die volgens trainer Yoeri van den Berg en klantmanager / begeleider Dragana Lazarevic elkaar hielpen en aanmoedigden en nu als groep doorgaat met sporten (met Zoetermeerpas) en proberen hun nieuwe, gezonde leefstijl vol te houden!

Een enorm mooi resultaat!

bron: Intranet gemeente Zoetermeer