Beweegprogramma

Participatie als resultaat

Sinds 1991 ondersteunen wij gemeenten en UWV in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het bewezen effectieve beweegprogramma Bewegen Werkt.

Bewegen Werkt is een uniek beweegprogramma dat mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt een veel grotere kans biedt op het vinden van werk.

Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat onze aanpak leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk. Inclusief vrijwilligerswerk is dit rendement zelfs zeven maal hoger. Het Loket Gezond Leven van het RIVM heeft Bewegen Werkt beoordeeld als bewezen effectief.

Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Bekijk hieronder onze aanpak per doelgroep, of neem direct contact met ons op.

Selecteer jouw doelgroep

Selecteer hieronder een doelgroep en lees meer onze aanpak.

Participatie

Naar werk

Statushouders

Jongeren

UWV

Bekijk alle doelgroepen

Bekijk voor welke doelgroepen wij nog meer actief zijn.

Hoe we onze kennis voor jou kunnen toepassen?

Wij werken met een resultaatgerichte aanpak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bekijk de onderstaande artikelen voor meer informatie.

Onderzoek Rijksuniversiteit Groningen: beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk

Lees meer

Waarom zouden we als gemeente juist in tijden van laagconjunctuur investeren in ‘het zittende bestand’?

Lees meer

Komt Bewegen Werkt in aanmerking voor vergoeding van de zorgverzekering?

Lees meer

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

22 sep. 2020

Webinar over effectieve gespreksvoering: Hoe breng je klanten in beweging?

Op dinsdag 6 oktober organiseren wij in samenwerking met gemeente Coevorden een gratis webinar over effectieve gespreksvoering. In dit 45 minuten durende webinar delen we kennis en vertellen we hoe wij dit binnen het beweegprogramma toepassen.
Lees meer
15 sep. 2020

Buurtsportcoach Casy is één van de vip’s van het Prinsjesontbijt in Den Haag

Het Prinsjesdagontbijt in Den Haag is een moment van bezinning, inspiratie en gebed aan het begin van het parlementaire jaar. Het wordt gehouden op de vrijdag voorafgaand aan Prinsjesdag. De redders van de zee (KNRM) en de helden uit de zorg waren de speciale gasten van het Prinsjesontbijt 2020. Buurtsportcoach Casy el Bouhnani van Bewegen Werkt was uitgenodigd als één van de speciale gasten.
Lees meer

Neem contact op

Wil je informatie of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Webinar over effectieve gespreksvoering

Op 6 oktober organiseren wij in samenwerking met gemeente Coevorden een gratis webinar over effectieve gespreksvoering. In dit 45 minuten durende webinar delen we kennis en vertellen we hoe wij dit binnen het beweegprogramma toepassen.