Bewegen als eerste stap naar werkhervatting

Participatie als resultaat

Mensen fysiek, mentaal en sociaal in beweging brengen

Dát werkt

Voor 6 van de 10 uitkeringsgerechtigden spelen gezondheidsproblemen een rol bij het niet kunnen vinden van werk. Wij geloven in de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl. Dit draagt bij aan het verkleinen van gezondheidsproblemen, waardoor de kans op participatie en werkhervatting wordt vergroot.

Voor gemeenten

Wij ondersteunen gemeenten in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Voor UWV

Wij ondersteunen UWV in haar doel mensen met een uitkering werkfit te maken. Het Werkfit-traject bestaat uit individuele coaching en/of deelname aan het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Waar onderscheiden wij ons in?

Wij zetten mensen fysiek, mentaal én sociaal in beweging naar participatie en werkhervatting. Dit doen wij met een bewezen effectief beweegprogramma.

Bewegen Werkt gaat daarbij zorgvuldig om met privacy

Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

  • Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk
  • Bewegen Werkt is opgenomen in de interventiedatabase van het loket gezond leven en heeft de status 'eerste aanwijzing voor effectiviteit'
  • Blik Op Werk gecertificeerd met vier sterren

Maak kennis met ons team

Met veel enthousiasme, betrokkenheid en ervaring werken wij aan participatie en werkhervatting van uitkeringsgerechtigden. Maak kennis met ons team van Bewegen Werkt coaches.

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven van Bewegen Werkt? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief

16 mrt. 2020

BW anticipeert op Corona met aanpassing programma's

Het Corona virus heeft een grote impact op onze maatschappij en daarmee ook op alle programma's die Bewegen Werkt draait voor gemeenten en UWV. De maatregelen van zondag 15 maart betekenen dat sportlocaties/accommodaties waar we gebruik van maken hun deuren sluiten. Fysiek is het dus niet meer mogelijk en ook niet meer wenselijk bij elkaar te komen. Maar we zouden Bewegen Werkt niet zijn, als we geen manieren vinden om toch in beweging te blijven! Lees hieronder hoe Bewegen Werkt in elk geval tot 6 april aanpassingen maakt in haar programma's voor gemeenten en UWV.

Lees meer
05 apr. 2020

Gratis webinars voor gemeenten en UWV

Vanwege de beperkende maatregelen in verband met het Corona virus, kunnen onze coaches op dit moment niet meer fysiek in actie komen. Daarom bieden wij mogelijkheden van coaching op afstand, iets dat in deze tijd wellicht extra hard nodig is. Zo heeft Corona er toe geleid dat we een aantal mooie en nieuwe ideeën hebben ontwikkeld. Deze ideeën delen wij graag met u!

Lees meer