Bewegen als eerste stap naar werkhervatting

Participatie als resultaat

Mensen fysiek, mentaal en sociaal in beweging brengen

Dát werkt

Voor 6 van de 10 uitkeringsgerechtigden spelen gezondheidsproblemen een rol bij het niet kunnen vinden van werk. Wij geloven in de kracht van bewegen en een gezonde leefstijl. Dit draagt bij aan het verkleinen van gezondheidsproblemen, waardoor de kans op participatie en werkhervatting wordt vergroot.

Voor gemeenten

Wij ondersteunen gemeenten in hun doel om mensen met een uitkering te laten participeren aan de samenleving en werkfit te maken. Dit doen wij met het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Voor UWV

Wij ondersteunen UWV in haar doel mensen met een uitkering werkfit te maken. Het Werkfit-traject bestaat uit individuele coaching en/of deelname aan het Bewegen Werkt beweegprogramma.

Waar onderscheiden wij ons in?

Wij zetten mensen fysiek, mentaal én sociaal in beweging naar participatie en werkhervatting. Dit doen wij met een bewezen effectief beweegprogramma. Ben je benieuwd wat wij voor uitkeringsgerechtigden van jouw gemeente of van UWV kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

  • Bewegen wordt ingezet als middel om mensen fysiek, mentaal én sociaal te bewegen richting werk
  • Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen blijkt dat het beweegprogramma leidt tot driemaal zoveel uren betaald werk
  • Bewegen Werkt is opgenomen in de interventiedatabase van het loket gezond leven en heeft de status 'eerste aanwijzing voor effectiviteit'
  • Blik Op Werk gecertificeerd met vier sterren

Over Bewegen Werkt

Bewegen Werkt staat voor gezonde mensen en organisaties. Met oog en aandacht voor vitaliteit, participatie en stoppen met roken zorgen wij er samen met jou voor dat Nederland gezonder wordt!

Ons laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven van Bewegen Werkt? Meld je dan onderaan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief

07 mrt. 2019

Sportieve inburgering: hockeyen om te integreren

Vorige maand plaatste Tubantia een artikel over het pilotproject Sportieve inburgering voor statushouders in Oldenzaal. In dit artikel vertelt deelnemer Joshua Sliwo (55) over zijn ervaring met Sportieve inburgering.

Lees meer
29 mei 2019

Terugblik 14 mei

Op dinsdag 14 mei vond de open dag van het Bewegen Werkt beweegprogramma voor statushouders plaats. Een groep van ruim 20 deelnemers vanuit diverse gemeenten verzamelden zich bij DeetosSnel in Dordrecht. Na een gezamenlijke lunch ging het programma van start. In dit artikel blikken we terug op de bijeenkomst.

Lees meer