Resultaatgericht werken aan een gezond Nederland

Over Bewegen Werkt

Wij willen Nederland gezonder maken! Met een preventieve aanpak willen we bijdragen aan de gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid van alle Nederlanders. Want wij geloven dat mensen met een goede gezondheid een mooier en leuker leven hebben.

Bewegen Werkt wil heel Nederland gezonder maken!

Hoe? Door middel van een preventieve aanpak, met een focus op beweging, roken, alcohol, voeding en ontspanning.

Mensen met een goede gezondheid ervaren een betere kwaliteit van leven dan ongezonde mensen. Je bent namelijk minder snel ziek, waardoor je meer plezier in je werk én de rest van je leven hebt. Ook ben je als gezond persoon productiever. Dat is niet alleen wat wij denken, maar ook wat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Wij zijn al met deze missie bezig sinds 1991. En met succes! Met onze aanpak behalen we resultaat op het gebied van vitaliteit, participatie en stoppen met roken. Dit doen wij met behulp van onze wetenschappelijk aantoonbaar effectieve diensten en onze enthousiaste medewerkers, die zowel persoonlijk contact als professionaliteit nastreven.

Vitaliteit

Wij helpen organisaties en individuen om vitaal te worden en te blijven. Je kan ons inhuren voor een losse interventie, maar ook voor een integrale aanpak. Alles wat we doen, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Participatie

We willen arbeidsongeschikte mensen weer richting de arbeidsmarkt helpen, door hen fysiek, mentaal en sociaal in beweging te zetten. Met ons effectieve beweegprogramma kunnen uitkeringsgerechtigden in jouw gemeente of van UWV een grote stap richting werkhervatting zetten.

Stoppen met roken

Nederland rookvrij, dat is ons doel. Wij bieden particulieren en organisaties stoppen met roken trainingen. We maken gebruik van de wereldwijd succesvolle methode van Allen Carr's Easyway. Dit is een snelle en prettige manier om te stoppen met roken. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat de training zeer effectief is, ook op lange termijn.