Terugblik webinar 17 november

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open. Zo voelt het helaas soms... Je doet van alles om energie, verzuim, functioneren, verloop en balans op het gewenste peil te houden, maar door allerlei omstandigheden kan het lekken.

Op donderdag 17 november kwamen ruim 40 HR-professionals bij elkaar om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Hieronder lees je een korte terugblik van de bijeenkomst.

Korte terugblik

De webinar startte met een indrukwekkende presentatie van Gerald Oude Alink over de wijze waarop ROC van Twente in de afgelopen 10 jaar het beleid voor duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van medewerkers heeft vormgegeven.

Na zijn presentatie namen onze adviseurs Kees der Weduwe en Jobjan Blonk de deelnemers mee in de manieren waarop je kan zorgen dat je de kans op lekken in jouw organisatie verkleint, de manieren om het lek te dichten en hoe je de beste dweilen kunt inzetten als het nodig is. Hierbij heeft Kees 15 geleerde lessen uit decennia ervaring in de vitaliteit gedeeld.

Aan het einde werden de deelnemers gevraagd naar de beste dweilen en/of manieren om het lek te dichten. Dit gaf mooie input. Enkele reacties op de vraag 'Wat is jouw beste dweil?' lees je hiernaast.

De beste dweil?

  • Beginnen!
  • Waarderende houding aannemen richting collega's en medewerkers.
  • Draagvlak creëren bij management, zodat we een visie als organisatie hebben over vitaliteit.
  • (vroegtijdig) met de bestuurder in gesprek.
  • Zelf goede voorbeeld en kwetsbaarheid tonen.
  • Ga in gesprek met de bestuurder om te informeren hoe zij vitaliteit persoonlijk ziet en hoe dit in te vullen in de organisatie.
  • Organisatiescan invullen.
  • In verbinding staan met medewerkers: de vraag 'hoe gaat het met jou?' stellen.
  • Vitaliteitsfan inzetten.

Bedankt!

We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor de actieve deelname aan het webinar (ook voor de loodgieters workout!) en wensen jullie succes met het uitvoeren van de voorgenomen acties!

Heb je het webinar gemist en wil je een volgende keer deelnemen? Meld je dan onder aan deze pagina aan voor onze nieuwsbrief. Je bent dan als eerste op de hoogte van onze webinars en bijeenkomsten.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.