Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

20 aug. 2019

AD en Tubantia: ''Vraag naar hulp bij stoppen met roken explodeert''

De vraag naar serieuze hulp om te stoppen met roken, is in zes jaar tijd geëxplodeerd. Twaalf keer zoveel mensen als in 2012 riepen vorig jaar de hulp van hun zorgverzekeraar in om een cursus te volgen of medicatie te kunnen gebruiken tegen hun rookverslaving.
Lees meer
24 jul. 2019

Wegens succes herhaald: Masterclasses Duurzame Inzetbaarheid

Vorig jaar beoordeeld met een 8.7! Wilt u binnen uw organisatie aan de slag met duurzame inzetbaarheid, maar weet u niet hoe u dit het best kunt pakken? Neem dan deel aan de 3 masterclasses duurzame inzetbaarheid. Tijdens deze sessies leert u hoe u in 7 stappen een vitale organisatie bouwt.
Lees meer
30 mei 2019

Allen Carr's Easyway stoppen met roken in basisverzekering Menzis

Vanaf 31 mei - Wereld Niet Roken dag – is de stoppen met roken training van Allen Carr’s Easyway opgenomen in de basisverzekering van zorgverzekeraar Menzis.
Lees meer
30 mei 2019

CBS: Lichte daling aantal rokers

In 2018 gaf 22,4% van de volwassenen aan wel eens te roken. Daarnaast had 50,2% overgewicht. Het percentage mensen dat te zwaar is, is niet veranderd ten opzichte van 2014, het aandeel rokers is gedaald. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.
Lees meer
27 mrt. 2019

MoDI Plus: Gratis voor leden van WGV Zorg en Welzijn

Leden van WGV Zorg en Welzijn kunnen in het voorjaar van 2019 gratis kennismaken met een nieuw vitaliteitsinstrument: de MoDI Plus. De MoDI Plus is de vernieuwde Monitor Duurzame Inzetbaarheid en heeft als doel medewerkers in Zorg en Welzijn te stimuleren met hun eigen inzetbaarheid aan de slag te gaan.
Lees meer
17 mrt. 2019

Op 4 april wandelt Bewegen Werkt naar het werk

Op donderdag 4 april vindt de vierde editie van de Wandel naar je Werk-dag plaats. Begin je werkdag met meer energie en maak je hoofd leeg tijdens (een stuk van) de route naar je werk. Doe jij mee?
Lees meer
27 feb. 2019

Meer vakantiedagen krijgen door te sporten

Bijna elke werkgever wil het wel stimuleren dat werknemers meer gaan sporten en gezonder leven. Een Zweeds bedrijf heeft daar een creatieve oplossing voor gevonden: voor elk uur dat werknemers sportief bezig zijn, krijgen zij 12 minuten extra vakantie.
Lees meer
21 feb. 2019

Informatiebijeenkomst ESF subsidie

Binnenkort start een nieuw aanvraagtijdvak voor de ESF subsidie duurzame inzetbaarheid. Wil je binnen jouw organisatie gebruik maken van deze regeling, maar weet je niet hoe je dit het best kan aanpakken? Kom dan op donderdag 14 maart naar de gratis informatiebijeenkomst bij WGV Zorg en Welzijn.
Lees meer
09 jan. 2019

Laatste kans: ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid

Op maandag 8 april start een nieuw aanvraagtijdvak voor de ESF subsidie Duurzame Inzetbaarheid. Deze subsidie kun je gebruiken voor de inzet van een adviseur van Bewegen Werkt, die jouw organisatie adviseert bij het bevorderen van de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers.
Lees meer