Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

09 jun. 2020

Werken aan een vitaal Nederland, juist nu

Het coronavirus heeft impact op ons leven en werk. Meer dan ooit is een goede weerstand van belang voor de continuïteit van de Nederlandse economie en het voortbestaan van bedrijven. Wij willen onze klanten, relaties en zakenpartners graag laten weten dat Bewegen Werkt klaar is om weer te werken aan een vitaal Nederland. 
Lees meer
15 mei 2020

Terugkijken ''Werk NU aan je weerstand!''

Kijk nu alle 8 edities van het webinar ‘Werk NU aan je weerstand’ terug. Met deze webinars hebben we deelnemers op verschillende manieren gestimuleerd om met hun vitaliteit, gezondheid en weerstand bezig te zijn tijdens de bijzondere corona periode.
Lees meer
19 dec. 2019

Artikel WGV Zorg en Welzijn: Sturen op behoud van medewerkers

Aandacht voor behoud van medewerkers, het vergroten van inzetbaarheid en benutten van talenten is goed werkgeverschap. Maar het sturen op goed werkgeverschap is best ingewikkeld. Gelukkig zijn er wel steeds meer goede voorbeelden onder leden van WGV Zorg en Welzijn.
Lees meer
16 dec. 2019

Trendanalyse werkvermogen en verzuim Liberein: actief werken aan werkvermogen werkt!

Liberein heeft haar medewerkers in 2014 en 2017 in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan een vragenlijstonderzoek met de Monitor Duurzame Inzetbaarheid (MoDI). Een trendanalyse laat zien dat het verzuim daalde na de inzet van de MoDI en het aanbieden van gerichte activiteiten op het werkvermogen van individuele medewerkers en teams.
Lees meer
02 okt. 2019

Bewegen Werk is geselecteerd als partner voor Wendbaar aan het werk (2019-2021)

Bewegen Werkt is geselecteerd als één van de partners voor de uitvoering van het project Wendbaar aan het werk. Wendbaar aan het werk is een gezamenlijk initiatief van WZW, WGV Zorg & Welzijn, Transvorm en Zorg aan Zet en CNV.
Lees meer
20 aug. 2019

AD en Tubantia: ''Vraag naar hulp bij stoppen met roken explodeert''

De vraag naar serieuze hulp om te stoppen met roken, is in zes jaar tijd geëxplodeerd. Twaalf keer zoveel mensen als in 2012 riepen vorig jaar de hulp van hun zorgverzekeraar in om een cursus te volgen of medicatie te kunnen gebruiken tegen hun rookverslaving.
Lees meer
24 jul. 2019

Wegens succes herhaald: Masterclasses Duurzame Inzetbaarheid

Vorig jaar beoordeeld met een 8.7! Wilt u binnen uw organisatie aan de slag met duurzame inzetbaarheid, maar weet u niet hoe u dit het best kunt pakken? Neem dan deel aan de 3 masterclasses duurzame inzetbaarheid. Tijdens deze sessies leert u hoe u in 7 stappen een vitale organisatie bouwt.
Lees meer
30 mei 2019

Allen Carr's Easyway stoppen met roken in basisverzekering Menzis

Vanaf 31 mei - Wereld Niet Roken dag – is de stoppen met roken training van Allen Carr’s Easyway opgenomen in de basisverzekering van zorgverzekeraar Menzis.
Lees meer
30 mei 2019

CBS: Lichte daling aantal rokers

In 2018 gaf 22,4% van de volwassenen aan wel eens te roken. Daarnaast had 50,2% overgewicht. Het percentage mensen dat te zwaar is, is niet veranderd ten opzichte van 2014, het aandeel rokers is gedaald. Dit blijkt uit de Gezondheidsenquête van het CBS, in samenwerking met het RIVM en het Trimbos-instituut.
Lees meer