Het laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws van onze organisatie. Wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

25 jan. 2022

Wetenschappelijk bewijs voor verbanden tussen leefstijl, verzuim en werkvermogen

In een recent wetenschappelijk onderzoek zijn verbanden gevonden tussen ongezonde leefstijlfactoren en ziekteverzuim en verminderd werkvermogen. Ongezonde voeding, te weinig lichaamsbeweging en roken leiden tot een significant lager werkvermogen. Roken en overgewicht leiden tot ziekteverzuim. Wanneer medewerkers blootstaan aan meer dan één leefstijlfactor, dan verhoogt dit de kans op verzuim extra.
Lees meer
24 jan. 2022

Whitepaper werkvermogen bevorderen: ombuigen van een negatieve trend

Leonardo di Caprio ook zien schitteren in de film Don’t look up? Een komeet komt op de aarde af, een krachtige metafoor voor grote bedreigingen. Verminderd werkvermogen vormt een bedreiging voor werkend Nederland. Dat wil niet zeggen dat de trend op werkvermogen een komeet is, maar dan toch misschien wel een flinke meteoriet. Wat te doen met deze negatieve trend op werkvermogen?
Lees meer
26 nov. 2021

Nieuw! Webinars voor meer vitaliteit in de wintermaanden

Het hebben en houden van een goede vitaliteit is een flinke uitdaging. Zeker nu! Daarom gaan we vanaf 21 december van start met de vierdelige webinarserie 'Vitaal op glad ijs'. Met deze webinarserie creëer je voor slechts € 495,- een laagdrempelig en behulpzaam vitaliteitsaanbod voor medewerkers. Doet jouw organisatie ook mee?
Lees meer
19 aug. 2021

Terugkijken: Webinar over de positieve impact van verbinding

In dit ludieke, toch absoluut op wetenschappelijke feiten gebaseerde webinar gaat bioloog Constanze Mager in op verschillende groepsprocessen bij dieren. Zo kijken we samen naar de positieve impact van verbinding. En wat je als werkgever kan doen om verbinding op de werkvloer te bevorderen.
Lees meer
11 aug. 2021

Masterclass voor leden van WGV Zorg en Welzijn

Hoe mooi zou het zijn om een flinke gereedschapskist te hebben om gezondheid, welzijn en duurzame inzetbaarheid te bevorderen? Goed nieuws! Die gereedschapskist is er nu.
Lees meer
30 jul. 2021

6 september: Startdatum voor de online cursus IK VITAAL

Wil jij de vitaliteit van jouw medewerkers een boost geven? Meld ze dan aan voor de online cursus IK VITAAL! Op 6 september gaan we van start met een nieuwe groep deelnemers.
Lees meer
29 apr. 2021

De weg naar een rookvrije organisatie

Op maandag 31 mei – Wereld Niet Roken Dag – organiseren wij in samenwerking met Allen Carr's Easyway De weg naar een rookvrije organisatie. Een gratis online event over de implementatie van een succesvol rookbeleid.
Lees meer
28 apr. 2021

Nieuwe startdatum voor de online cursus IK VITAAL

Wil jij de vitaliteit van jouw medewerkers een boost geven? Meld ze dan aan voor de online cursus IK VITAAL! Op maandag 7 juni gaan we van start met een nieuwe groep deelnemers.
Lees meer
28 apr. 2021

Elk halfuur even bewegen. Doe de challenge!

Het ministerie van SZW organiseert in de week van 17 t/m 21 mei de Werken = Bewegen Challenge. Doet jouw organisatie ook mee?
Lees meer