Opleidingsdagen

Bewegen Werkt

In de week van 1 april organiseerden we de jaarlijkse 'Opleidingsdagen', een tweedaags event gericht op leren en ontwikkeling, in de prachtige bosrijke omgeving van Ede aan De Veluwe.

Nieuwe inspiratie

Tijdens deze tweedaagse zijn er verschillende sessies gehouden om van elkaar te leren en om elkaar te inspireren. Zo hebben we bijvoorbeeld een nieuwe workshop als verdieping op Expeditie Mol uitgeprobeerd met elkaar. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen met betrekking tot de workshop. Verder blikten we terug op het afgelopen jaar met veel mooie en voornamelijk uitdagende projecten.

VVT

Verder zijn we in gesprek gegaan met Ardie Disbergen, vitaliteitscoach/preventiemedewerker bij Talma Borgh en Annette Kraaijeveld, projectleider duurzame inzetbaarheid van OverMorgen. Ardie heeft afgelopen jaar met veel trots een groot aanbod aan workshops en sessies van Bewegen Werkt aan haar zorgpersoneel aangeboden (visiesessie, boksen, buigen of barsten, werk en privé in balans, alle ballen in de lucht, mantelzorg en Expeditie Mol). ‘’We zijn de afgelopen tijd ontzettend ontzorgd door Bewegen Werkt. Ze hebben veel werk voor ons uit handen genomen, waarvoor ik heel dankbaar ben.'’, geeft Ardie aan.

Zoals bij elke zorgorganisatie kent haar personeel drukke tijden, waarbij ontspanning niet altijd bestaat. Om duurzame inzetbaarheid onder de aandacht te brengen heeft Talma Borgh een ‘Vinger aan de Pols’ avond georganiseerd, met groot succes. Maar liefst 40(!) werknemers deden mee aan de vitaliteitsavond waar Expeditie Mol met veel enthousiasme werd uitgevoerd. Deze avond gaat dan zeker nog herhaald worden als het aan Ardie ligt.

Ardie vertelde verder over wat een belangrijke les van de subsidieperiode is: ''Probeer aan te sluiten bij de medewerkers die positief ten opzichte van het onderwerp staan. Zo is bij Talma Borgh ook het ‘SIB’ team ontstaan. Het SIB team staat voor Samen In Balans. Met deze ambassadeurs van vitaliteit en inzetbaarheid willen we voortbouwen op het succes van de 'Vinger aan de Pols' avond en andere initiatieven. Het komende jaar zullen we met dit team nieuwe strategieën en programma's ontwikkelen om duurzaam resultaat te behalen en vitaliteit tot een integraal onderdeel van onze organisatiecultuur te maken.''

Op de vraag waar Annette het meest trots op is, geeft ze het volgende antwoord: ‘'We zien dat er heel veel is gebeurd vanuit de regeling Duurzame Inzetbaarheid voor de organisaties. Ik hoor mooie verhalen en word blij van het verhaal van Ardie. Verder is de theatervoorstelling (mag ik je kussen?) een groot succes voor de medewerkers in de VVT!

Mede door het succes van de afgelopen subsidie periode hebben we nu een tweede ronde aangevraagd en toegekend gekregen. De komende periode gaan we deze regeling verder uitwerken. We houden alle leden van de sector op de hoogte!''