Laatste nieuws

MoDI Plus: Gratis voor leden van WGV Zorg en Welzijn

Leden van WGV Zorg en Welzijn kunnen in het voorjaar van 2019 gratis kennismaken met een nieuw vitaliteitsinstrument: de MoDI Plus. De MoDI Plus is de vernieuwde Monitor Duurzame Inzetbaarheid en heeft als doel medewerkers in Zorg en Welzijn te stimuleren met hun eigen inzetbaarheid aan de slag te gaan. Het instrument is ontwikkeld door Bewegen Werkt, Colijn & Partners en WGV Zorg en Welzijn.

De MoDI Plus is een digitaal vragenlijstonderzoek naar vitaliteit en inzetbaarheid voor medewerkers. Het onderzoek is wetenschappelijk onderbouwd en bestaat uit de volgende vragensets:

  • Werkvermogen (Workability Index, zonder medische vragen).
  • Werkomstandigheden (werkdruk, afwisseling in het werk, zelfstandigheid in het werk, fysieke belasting) en productiviteit.
  • Leefstijlfactoren.

Hoe werkt het?

Na deelname aan de MoDI ontvangt de individuele medewerker een rapport met de uitkomsten en een advies. Nieuw in het persoonlijke adviesrapport van de MoDI is het direct bieden van concrete oplossingen die beschikbaar zijn in de eigen zorgverzekering. Ook is de MoDI ingekort, zodat de vragenlijst nog sneller ingevuld kan worden. Met dit advies kan dus direct een start worden gemaakt met het verbeteren van het werkvermogen.

De vragenlijst wordt aangeboden via medewerkers.info, het platform van Colijn & Partners waar deelnemers aan de zorgmantels via WGV Zorg en Welzijn al gebruik van maken. Hier wordt op de werkgeversportal een pagina ingericht van waaruit medewerkers aan de MoDI Plus kunnen deelnemen.

Wat levert het mij op?

Als werkgever ontvangt u een groepsrapport (vanaf 15 deelnemers; niet individueel herleidbaar). Zodoende weet u hoe het gesteld is met het werkvermogen van uw medewerkers en welke onderwerpen extra aandacht behoeven. Door uw medewerkers deel te laten nemen aan de MoDI Plus, creëert u bewustwording (hoe is het gesteld met mijn duurzame inzetbaarheid?) en stimuleert u hen aan de slag te gaan met hun eigen inzetbaarheid. Dankzij het groepsrapport is het mogelijk het risico op uitval van medewerkers te voorspellen én te voorkomen. Dit is een mooie stap in de preventie van uitval en het behoud van medewerkers.

Vragen en aanmelden

Neem voor meer informatie contact met ons op via 053 477 66 46 of meld u gelijk aan via het aanmeldformulier op de website van WGV Zorg en Welzijn.

Datum: 27 maart 2018