Terugkijken: Webinar over de positieve impact van verbinding

De mens, het sociaalste beestje op aarde?

Wat maakt het biologisch gezien zo lastig om collega’s alleen digitaal te ontmoeten? Kunnen we best wel verder op 1,5 meter afstand tot elkaar, zoals giraffen, of klonteren we toch liever bij elkaar zoals ringstaartmaki’s? Welke dierlijke rituelen zijn er voor begroetingen nadat je elkaar een tijd niet hebt gezien, zoals in de lock-down?

In dit ludieke, toch absoluut op wetenschappelijke feiten gebaseerde webinar gaat bioloog Constanze Mager in op verschillende groepsprocessen bij dieren. Met een knipoog naar de menselijke maatschappij en alles wat er speelt op de werkvloer.

Zo kijken we samen naar de positieve impact van verbinding. En wat je als werkgever kan doen om verbinding op de werkvloer te bevorderen.

Programma

  • Opening
  • Constanze Mager over verschillende groepsprocessen bij dieren met in het bijzonder aandacht voor het belang van verbinding.
  • Wat kan je als werkgever doen om verbinding op de werkvloer te bevorderen? Door Jobjan van Bewegen Werkt.
  • Een werkgever aan het woord.
  • Afsluiting
Constanze Mager

Constanze Mager is Manager Conservatie, Onderzoek en Educatie bij Koninklijke Burgers' Zoo. Ze schreef eerder columns voor De Telegraaf en Management Team, waarin ze opmerkelijke parallellen wist te trekken tussen de mensen- en de dierenwereld.

Voor wie?

De bijeenkomst is voor leidinggevenden, P&O- en HR medewerkers die de vitaliteit en inzetbaarheid van hun medewerkers belangrijk vinden.

Datum en tijd

De bijeenkomst vond plaats op donderdag 30 september van 11.00 - 12.30 uur.

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk

Wil je de bijeenkomst terugkijken? Vul dan hieronder je gegevens is. Je ontvangt begin volgende week een e-mail met daarin de link voor het terugkijken van de bijeenkomst.