Sprekers & Workshops Bewegen Werkt Congres 2019

Sprekers & Workshops

Op deze pagina leest u meer over de sprekers, lezingen en workshops die worden gegeven tijdens het Bewegen Werkt Congres.

Dagvoorzitter Tom van ’t Hek

Tom van ’t Hek heeft een langdurige carrière in de sport achter de rug. Hij speelde in het Nederlands hockeyelftal en was bondscoach van het Nederlands dames hockeyelftal. Voordat Tom aan de slag ging als bondscoach, was hij vier jaar werkzaam als huisarts. Sinds 1995 is Tom presentator van verschillende radioprogramma’s, waaronder ‘De Ochtendspits’ bij BNR Newsradio.

Tijdens het Bewegen Werkt Congres heeft Tom de rol van dagvoorzitter.

Plenaire spreker Stefan Groothuis

Stefan Groothuis, de succesvolle Nederlandse schaatser die in zijn carrière hoge pieken en diepe dalen heeft gekend. Stefan weet als geen ander hoe belangrijk de juiste motivatie is om uiteindelijk dat doel te bereiken waarvan je altijd hebt gedroomd.

Tijdens zijn lezing gaat hij in op de wijze waarop een topsporter denkt en hoe hij zijn prestaties bereikt. Dit wordt gekoppeld aan psychologische processen en inzichten rondom motivatie.

Workshops

Tijdens de workshopronde kunnen congresbezoekers deelnemen aan één workshop naar keuze. Hieronder leest u meer over de workshops.

Workshop: ''De taal snelweg naar werk''

Door: Wendy Springer beleidsmedewerker bij de gemeente Gorinchem, Team Onderwijs & Leefbaarheid

Over workshop: Gemeenten Vijfherenlanden, Gorinchem en Molenlanden hebben de handen in een geslagen en zijn gestart met het project de ‘taalsnelweg naar werk’. Samen met VluchtelingenWerk, de sociale dienst (Avres), gemeenten en Bewegen Werkt gaan statushouders versneld werken aan inburgering naar werk. Dit betekent innovatie ten aanzien van de intensiteit van het traject en de stap naar werk / participatie. Tijdens haar workshop vertelt Wendy over de aanpak statushouders van het gemeentelijke samenwerkingsverband. Bent u benieuwd wat werkt en waar zij tegen aanlopen?

Interessant voor: Iedereen die geïnteresseerd is in de begeleiding van statushouders en de veranderopgave inburgering vanaf 2021.

Workshop: ''De Actieve Ontmoeting''

Door: een Bewegen Werkt coach en een klant of relatie van Bewegen Werkt. De sprekers worden later bekend gemaakt.

Over de workshop: Is gezondheidszorg gericht op gezondheid of op het verhelpen van ziekte? In veel gemeenten zien we mensen met lage SES of ouderen die (nog) geen zorgindicatie hebben. Men is geregeld eenzaam en niet zelden ongezond. Met de Actieve Ontmoeting werken we aan het welzijn van deze groep. Men ontmoet elkaar, gaat bewegen en heeft plezier. De activiteiten zijn laagdrempelig en worden (deels) ingevuld door ervaringsdeskundigen. Hoe bereik je een grote groep, wat levert het op en besparen we ook op ziektekosten?

Interessant voor: Iedereen die geïnteresseerd is het welzijn van het zgn. granieten bestand in relatie tot samenwerking met de WMO van de gemeente.

Workshop: ''Gecombineerde Leefstijlinterventie''

Door: een Bewegen Werkt coach en een klant of relatie van Bewegen Werkt. De sprekers worden later bekend gemaakt.

Over de workshop: Mensen met een lage sociaal economische status leven vaker ongezonder dan mensen met een hoge sociaal economische status. Ze bewegen gemiddeld gezien minder, eten ongezonder, roker vaker of meer en gebruiken meer alcohol. Om deze groep te begeleiden naar een gezonde leefstijl is het mogelijk om de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in te zetten. De GLI wordt vergoedt vanuit de basisverzekering. In deze workshop delen we de ervaringen met de combinatie van de GLI met het beweegprogramma van Bewegen Werkt.

Interessant voor: Iedereen die geïnteresseerd is in de (gezamenlijke) rol van de zorgverzekeraar en gemeenten ten aanzien van de gezondheid van mensen met een lage SES.

Workshop: ''Bewegen Werkt!''

Door: een Bewegen Werkt coach en een klant of relatie van Bewegen Werkt. De sprekers worden later bekend gemaakt.

Over de workshop: Vanaf 2000 begeleidt Bewegen Werkt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In al die jaren zijn duizenden mensen in beweging gebracht. De uitgangspunten van het programma verschillen niet veel met die van 20 jaar geleden. De beweegcoaches, beleidsmedewerkers en klantmanagers veranderen wel. Wat verandert er in die jaren? En hoe pas je een programma aan de conjuncturele ontwikkelingen?

Interessant voor: Iedereen die inhoudelijk meer wilt weten over het programma en in gesprek wil met een gemeente die het programma al jarenlang inzet.

Aanmelden

Wilt u deelnemen aan het Bewegen Werkt Congres op 5 november?