Treant

Welkom op de workshopplanner

Treant biedt jou de mogelijk om deel te nemen aan één of meerdere workshop(s) van Bewegen Werkt. Inmiddels zijn er al 5 succesvolle workshops uitgevoerd en is het aanbod op basis van de behoeftepeiling vernieuwd. Schrijf je hier in voor de workshop(s) van komende periode. Let op: voor elke workshop zijn er twee data.

Workshop Mindfulnes

Deze workshop biedt een leuke en frisse introductie van mindfulness. Er wordt aandacht besteed aan het lichaam, de ademhaling, zintuigelijke gewaarwordingen, gedachten, yoga en een bodyscan. Dit wordt verwerkt in oefenvormen gericht op mindful eten en mindful bewegen zodat je dit zelf in het dagelijks leven kan toepassen. Je ervaart de positieve effecten van mindfulness en krijgt handvatten waarmee je direct aan de slag kunt.

Datum: woensdag 10 april 2019
Tijd: 11.00 -13.00 uur
Locatie: Scheper in Emmen
Ruimte: Opleidingslokaal, TCO, 5e etage Springplank

Datum: woensdag 22 mei 2019
Tijd: 13.30 -15.30 uur
Locatie: Tonckenshuis in Zuidwolde
Ruimte: Buurthuus

Groepsgrootte: maximaal 15 deelnemers

Workshop Hoe ga ik om met veranderingen?

Veranderingen zijn van alle tijden. Maar in de 21e eeuw volgen veranderingen zich sneller op dan ooit. Dit niet alleen thuis, maar ook op het werk, zeker ook bij Treant. Zo leiden technologische vernieuwingen tot nieuwe manieren van werken, veranderen teamsamenstellingen regelmatig, zijn er nieuwe communicatiemiddelen en moet er meer geadministreerd worden. In deze workshop wordt gekeken naar de impact die veranderingen in het werk, op jou hebben. Hoe ga je hiermee om? Hoe hou je de regie over hun leven en loopbaan?

Datum: dinsdag 30 april 2019
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Refaja in Stadskanaal
Ruimte: Zwartsenbergzaal

Datum: donderdag 23 mei 2019
tijd: 10.00 - 12.00 uur
Locatie: Scheper in Emmen
Ruimte: Opleidingslokaal, TCO, 5e etage Springplank

Groepsgrootte: maximaal 20 deelnemers

Workshop Leefstijl en fysieke belasting

Medewerkers met fysiek zwaar werk verzuimen eerder door fysieke klachten dan medewerkers met minder zwaar werk. Klachten door fysieke belasting staat in de zorg op de tweede plaats van verzuimoorzaken. Stress is nummer één. Als je weet hoe je je lijf beter kunt gebruiken en je bewust bent van de grenzen van je kunnen, kunnen fysieke klachten voorkomen worden. Ook kan je zelf je arbeidsbelasting vergrote, door het hebben van een gezonde leefstijl. Regelmatig bewegen en gezonde voeding vermindert de gezondheidsrisico's. Maar hoe integreer je je mooie werk? Hoe zorg je ervoor dat je ook goed voor jezelf zorgt? Wordt met deze workshop al doende bewust van de basis principes van ‘gezond werken’.

Datum: woensdag 15 mei 2019
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Holdert in Emmen
Ruimte: Vergaderzaal 2

Datum: woensdag 12 juni 2019
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Refaja in Stadskanaal
Ruimte: Zwartsenbergzaal

Groepsgrootte: maximaal 20 deelnemers

Deze workshopplanning is samengesteld op basis van de behoeftepeiling die uitstaat onder alle medewerkers van Treant. Grijp de kans om je eigen aanbod te creëren via https://nl.surveymonkey.com/r/Treant.

Schrijf je hier in voor de workshop(s)

Noteer de workshop direct in je agenda. Je ontvangt later nog een informatiemail.


Je gegevens worden door Bewegen Werkt uitsluitend gebruikt om je wijzigingen in de planning of informatie over de workshops te geven.

Workshops: