Werken is topsport

Masterclass door Stefan Groothuis

Er zijn vele raakvlakken tussen de wereld van de topsport en het huidige werkklimaat. Sommige kunnen positief zijn, andere zijn een uitdaging. Stefan Groothuis, de succesvolle schaatser die hoge pieken en diepe dalen heeft gekend in zijn carrière, weet als geen ander hoe belangrijk de juiste motivatie is om jezelf nét dat beetje harder te laten lopen of om nét dat beetje extra moed te kunnen verzamelen om uiteindelijk dat doel te bereiken waarvan je altijd hebt gedroomd.

Topsporters zoals Stefan bereiken grote prestaties waardoor hun zelfvertrouwen groeit, net als de toewijding en het vermogen om zich te concentreren. Diezelfde toewijding, ditzelfde zelfvertrouwen, de bijbehorende focus en stressbestendigheid zijn andersom weer van groot belang om optimaal te kunnen presteren.

In deze workshop wordt, zoals de naam al doet vermoeden, de vergelijking gemaakt tussen topsport en werk. De workshop gaat dieper in op hoe een topsporter denkt en hoe hij zijn prestaties bereikt. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan psychologische processen en inzichten rondom motivatie. Stefan vertelt vanuit zijn ervaring en rijkt je handvatten aan om gemotiveerder in je werk te zijn en om zelf de regie te krijgen over jouw loopbaan en leven. Een vitaliteitsadviseur zorgt voor de concrete vertaalslag naar de werkvloer. Tijdens de workshop wordt je uitgedaagd om jouw persoonlijke motivaties te (h)erkennen en hoe je deze drijfveren in kan zetten om optimaal te presteren!

Programma

  • Opening
  • Lessen uit de topsport carrière van Stefan Groothuis; Olympisch goud na een burn-out
  • De doelen die je stelt hebben veel invloed op je motivatie
  • Oefening: jezelf uitdagen
  • Van presteren naar leren
  • Van falen naar stralen
  • Take home message

Duur

120 minuten

Groepsgrootte

10 tot 200 deelnemers

Interessant voor

Medewerkers die zich in bovenstaande uitdagingen herkennen

Begeleiding

Stefan Groothuis (Olympisch schaatskampioen)

en

Een vitaliteitsadviseur duurzame inzetbaarheid van Bewegen Werkt.

Resultaat

Meer inzicht in het belang van leerdoelen stellen en intrinsieke motivatie in werk of daarbuiten.

Wil je meer informatie over de Masterclass 'Werken is topsport'? Neem dan contact met ons op via 085 073 33 00 of info@bewegenwerkt.nl.