Thuiswerken werkt

Webinar

Ben jij ook veel thuis aan het werk? Lukt het jou om de kansen te benutten? Of zorgt het meer voor uitdagingen? Het kan flinke invloed hebben op je werk en privé balans en je fysieke en mentale gezondheid. In het webinar ‘Thuiswerken Werkt!’ ontdek jij de mogelijkheden om gezonde keuzes te maken en vitaal te werken.

Sinds 2020 is de mate waarin men thuiswerkt sterk toegenomen. Inmiddels wordt er flink gezocht naar de balans in kantoordagen en thuiswerkdagen. 45% van de mensen die in 2020 thuis werkte, gaf aan dat ook in de toekomst te zullen blijven doen (Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid, juli 2020).

Meer mensen dan voorheen zijn positief over thuiswerken:

• 70% van de mensen ziet voordelen of heeft er geen problemen mee

• 83% ervaart geen fysieke klachten

• 90% kan het thuiswerken mentaal goed volhouden

Kortom: thuiswerken kan voordelen hebben (bijv. minder reistijd, meer tijd voor thuis, meer ontspanning en betere concentratie) en levert kansen op. Benut jij die? Aan de andere kant zijn er uitdagingen zoals minder contact met collega’s, weinig verbinding, mogelijk minder beweging en nóg meer schermtijd. Wat is het een mooi perspectief als de voordelen groter zijn dan de nadelen. Hoe zit dat bij jou?

In het webinar ‘Thuiswerken Werkt!’ wordt samen met de deelnemers ingegaan op een aantal belangrijke aspecten waarmee rekening gehouden moet worden wanneer je (gedeeltelijk) vanuit huis werkzaam bent. Met welke aspecten hou je allemaal rekening en hoe kun je hier positieve invloed op uitoefenen? Onder andere de onderwerpen werkplek, samenwerking en communicatie, benodigde vaardigheden en gedrag, vitaal blijven en de werk-privé balans komen aan bod. Tijdens het webinar ga je zelf op zoek naar jouw kansen en krijg je praktische adviezen van Bewegen Werkt, waarmee je kunt bereiken dat thuiswerken werkt!

Duur

90 minuten

Groepsgrootte

Maximaal 20 deelnemers via MS Teams (interactief) of maximaal 100 deelnemers via Clickmeeting

Interessant voor

Medewerkers die openstaan voor voor actie t.b.v. thuiswerksituatie

Begeleiding

De workshop wordt verzorgd door een ervaren vitaliteitscoach

Resultaat

Inzicht in de eigen situatie, de kansen die er liggen en het voornemen om een actie te ondernemen.

Wil je meer informatie over de workshop 'Thuiswerken werkt'? Neem dan contact met ons op via 085 073 33 00 of info@bewegenwerkt.nl.