Samen vitaal

Teamtraining

‘We werken samen, dan zijn we toch een team?!’ Was het maar zo simpel... Een echt team zijn, dat vraagt meer. Hoe goed kennen we elkaar? Kennen we elkaars kwaliteiten, grenzen, valkuilen, dromen en passies? Is iedereen betrokken? Voelt iedereen zich gesteund en veilig? Stimuleren we elkaars vitaliteit en werkplezier?

Met deze vragen gaat een team van 6 tot 30 deelnemers aan de slag. Met behulp van een voorbereidend gesprek krijgt de trainer inzicht in de gang van zaken binnen het team. Aandachtspunten worden verwerkt in de werkvormen. Op deze manier wordt de training op maat samengesteld.


In 1 tot 4 uur onderzoekt het team de kansen die het werk biedt om goed voor de eigen en elkaars vitaliteit te zorgen. Met de korte workshop kan het team een start maken met kleine vitale acties. Er kan ook gekozen worden voor een uitgebreidere vorm. In twee sessies van 2 uur worden grotere veranderingen duurzaam in gang gezet en worden vitale teamafspraken opgesteld. Vanuit een motiverende en waarderende aanpak, zorgen de trainers voor veel groepsgesprekken, snijden ze aandachtspunten aan, zorgen ze dat iedereen betrokken is en werken ze toe naar concrete acties.

Mogelijke onderdelen

  • Waarderingsrondje
  • Wat is vitaliteit?
  • Wat willen we?
  • Beweegmoment
  • Groepsdiscussie
  • Brainstorm vitaliteit
  • Opstellen concrete teamafspraken
  • Vitaliteitsgesprek

Resultaat

In deze training gaan deelnemers aan de slag met het inzetten van elkaars krachten, krijgen ze inzicht in de standpunten van het team, leren ze collega’s op een andere manier kennen, worden verbeterpunten opgesteld en worden vitale teamafspraken vastgelegd. Op naar nog mooier werk! Indien gewenst kunnen we ook langdurige trajecten aanbieden, die uit meer sessies en individuele coaching bestaan.

Duur

1 tot 4 uur

Groepsgrootte

6 tot 30 deelnemers

Begeleiding

De training wordt begeleid door één of twee vitaliteitsadviseurs van Bewegen Werkt, afhankelijk van de grootte van de groep.

Wil je meer informatie over de teamtraining 'Samen vitaal'? Neem dan contact met ons op via 085 073 33 00 of info@bewegenwerkt.nl.