Mindfulness

Workshop

Tijdens deze workshop maak je kennis met mindfulness en staan we stil bij de positieve effecten ervan. De workshop is gericht op oefeningen die je direct laten ervaren wat mindfulness is. Tevens krijg je handvatten om er direct thuis en op het werk mee aan de slag te gaan. Tijdens deze praktische en vernieuwende workshop zullen theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Wat gaan we doen in de workshop?

  • Je krijgt uitleg over mindfulness; wat is het en wat doet het?
  • We geven aandacht aan het lichaam door middel van een aantal oefeningen
  • We geven informatie over de ademhaling: welke effecten heeft ademhalen op het lichaam. We ervaren de kracht van diverse ademhalingsoefeningen.
  • Zintuiglijke gewaarwordingen: wat ruik ik, wat zie ik en wat hoor ik.
  • Gedachten: welke invloed hebben gedachten op mij.
  • Gemakkelijk yoga oefeningen die eenvoudig zijn in te passen in het dagelijkse leven.
  • De workshop wordt afgesloten met een bodyscan.

Voor wie?
Mensen die vooral op de automatische piloot leven, zijn met hun aandacht niet in het nu. Ze zijn met hun aandacht vaak in de toekomst of in het verleden. Heel wat gepieker komt hieruit voort. De aandacht is dan niet bij wat je op dit moment ervaart, denkt en voelt. Daardoor is de kans groot dat je onbewust in oude automatische reactiepatronen terecht komt die je eigenlijk niet wilt. Als je leert meer met je aandacht in het hier en nu te zijn, leef je bewust. Je maakt bewustere keuzes en weet beter wat je ervaart.

Resultaat
Je maakt kennis met mindfulness op een leuke en frisse manier zonder dat het zweverig is. De oefeningen zijn direct toe te passen in het dagelijkse leven. De deelnemer krijgt diverse handvatten mee, zodat ze direct de positieve gevolgen kunnen ervaren, zoals meer rust en meer energie.

Duur workshop: 90 minuten

Groepsgrootte: Maximaal 12 deelnemers

Begeleiding: De workshop wordt geleid door een ervaren Mindfulness trainer


Wil je graag meer informatie over de workshops? Neem dan contact met ons op via 053 - 477 66 46 of info@bewegenwerkt.nl