Expeditie Mol

Teamactiviteit

Expeditie Mol is een workshop gericht op teambuilding met een vitaliteitstwist, vol met leerzame inzichten, uiteenlopende uitdagingen en spelplezier

Inhoud

Tijdens dit spel gaan teams verschillende uitdagingen aan waarbij communicatieve, tactische, technische en fysieke kwaliteiten van belang zijn. Elk team heeft echter één teamgenoot bij wie de neus niet dezelfde kant op staat: de minder vitale medewerker, de overbelaste mantelzorger, de verzuimer op het moment dat het niet goed uitkomt, de extrinsiek gemotiveerde, oftewel ‘de Mol’.

Hoe gaat het team hiermee om? En, nog belangrijk: is het team in staat de Mol te ontmaskeren? Tijdens Expeditie Mol komen uitdagingen als ‘de spanningsboog’, ‘in balans naar de streep’, ‘strategische stappen’, ‘blind vertrouwen’, ‘casus communicatie’ en ‘hoogtepuntje bouwen’ aan bod.

Impressie

Resultaat
Deelnemers zijn op een speelse manier met het thema vitaliteit bezig. Ze krijgen inzicht in het teamproces met een ‘mol’. Verder leren ze collega’s op een andere manier kennen en ervaren ze hoe het voelt om succes te hebben. Deze manier van bewegend leren is effectief en toegankelijk. Eventueel is het spel ook zonder mol te spelen, zodat alle neuzen ‘gewoon’ dezelfde kant op staan. Expeditie Mol is een leerzame vitaliteitsactiviteit, goede teambuilding en een leuk personeels-evenement in één!

Programma

  • Opening, ijsbreker en speluitleg
  • Uiteenlopende uitdagingen
  • Eindspel en eilandraad
  • Evaluatie van teamproces en prijsuitreiking (optioneel)

Duur

90 tot 180 minuten

Groepsgrootte

12 tot 80 deelnemers

Begeleiding

De workshop wordt begeleid door adviseurs van Bewegen Werkt