Inspiratiesessie: Werken is topsport

Werken is topsport

Met dit concept krijgen deelnemers meer inzicht in het belang van leerdoelen stellen en intrinsieke motivatie in werk of daarbuiten. De inzet van ‘Werken is topsport’ zorgt er ook voor dat medewerkers geïnspireerd raken om met het thema vitaliteit aan de slag te gaan.

Voor wie?

Jouw organisatie heeft ideeën en interventies die erop gericht zijn medewerkers te stimuleren een gezond en vitaal leven te leiden. In de praktijk blijkt dat deelname laag is. Medewerkers lijken niet te motiveren om deel te nemen.

Onze oplossing

Werken is Topsport is een uniek en inspiratiesessie waarbij medewerkers verleid worden om mee te doen. Het is bij uitstek geschikt als aftrap van een nieuw (vitaliteits)beleid. Of als leuke en inspirerende break tijdens uw teamdag.

Inhoud

Stefan Groothuis: de succesvolle Nederlandse schaatser die hoge pieken en diepe dalen heeft gekend in zijn carrière. Stefan weet als geen ander hoe belangrijk de juiste motivatie is om jezelf nét dat beetje harder te laten lopen of om nét dat beetje extra moed te kunnen verzamelen om uiteindelijk dat doel te bereiken waarvan je altijd hebt gedroomd.

Topsporters zoals Stefan bereiken grote prestaties waardoor hun zelfvertrouwen groeit, net als de toewijding en het vermogen om zich te concentreren. Diezelfde toewijding, ditzelfde zelfvertrouwen, de bijbehorende focus en stressbestendigheid zijn andersom weer van groot belang om optimaal te kunnen presteren.

In deze workshop wordt, zoals de naam al doet vermoeden, de vergelijking gemaakt tussen topsport en werk. De inspiratiesessie gaat dieper in op hoe een topsporter denkt en hoe hij zijn prestaties bereikt. Dit wordt vervolgens gekoppeld aan psychologische processen en inzichten rondom motivatie.

Stefan vertelt vanuit zijn ervaring en reikt handvatten aan om gemotiveerder in je werk te zijn en om zelf de regie te krijgen over jouw loopbaan en leven. Tijdens de workshop wordt je uitgedaagd om jouw persoonlijke motivaties te (h)erkennen en hoe je deze drijfveren in kan zetten om optimaal te presteren!

Het programma bestaat uit de volgende stappen:

  1. Lessen uit de topsport carrière van Stefan Groothuis; van top naar dip naar goud
  2. De doelen die je stelt hebben veel invloed op je motivatie
  3. Oefening jezelf uitdagen
  4. Van presteren naar leren
  5. Oefening doelen stellen
  6. Van falen naar stralen
  7. Take home message