Stressjam

De VR-game die je leert omgaan met stress

Stress is beroepsziekte nummer 1. Van al het verzuim wordt 33% veroorzaakt door stressklachten. Zonde want stress kan ook heel gezond zijn. Wij leren medewerkers om gezond met stress om te gaan waardoor het medewerkers energieker, vitaler en mentaal sterker maakt.

In plaats van het verminderen van stressvolle situaties, leren werknemers tijdens Stressjam om het stresssysteem op een goede manier te gebruiken om gezonder, gelukkiger en productiever te zijn.

Voor wie?

Stressjam is voor iedereen die slimmer wil omgaan met stress. Dus ook voor organisaties die werken aan de vitaliteit van hun medewerkers. Wanneer zij een positieve mindset ontwikkelen, zullen ze niet alleen energieker zijn, maar ook een stuk productiever.

Onze oplossing

Speciaal voor organisaties die hun medewerkers willen laten kennismaken met Stressjam, bieden we een stimulerende demosessie aan. Daarnaast is het mogelijk om individuele coaching sessies af te nemen.

Methode

De medewerker leert zijn eigen stresssysteem kennen, beïnvloeden en laten werken door het gebruik van stressjam. Stressjam is de eerste Virtual Reality (VR) game ter wereld, die medewerkers kennis laten maken met het stresssysteem. Zodra een deelnemer de VR-bril opzet, wordt men letterlijk ondergedompeld in een nieuwe wereld. Onder begeleiding van een coach voert de medewerker spannende opdrachten uit, zoals:

  • Verplaats glazen stressballen en zorg ervoor dat je het juiste stressniveau hebt: anders valt de bal uit je handen.
  • Kalmeer boze wespen door zelf te ontspannen. Zo voorkom je dat ze steken en je een leven verliest.
  • Beklim lianen om een ravijn over te steken, maar pas op. Als je niet het juiste stressniveau hebt passend bij de kleur liaan, val je naar beneden.

We meten je stresstoestand en de VR-wereld past zich steeds in real-time aan jouw toestand van dat moment. Om de opdrachten te doorstaan, moet je bewust je stressniveau verlagen of juist verhogen. Je speelt de game dus letterlijk met je eigen stress!

Een impressie

Bekijk de onderstaande video voor een impressie van Stressjam!

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.