Behoeftepeiling

De basis voor het organiseren van activiteiten

Een behoeftepeiling geeft inzicht in de wensen en behoeftes van medewerkers op het gebied van vitaliteitsbevordering. Hiermee worden activiteiten beter afgestemd op de organisatie waardoor het deelnamepercentage aan activiteiten hoger wordt. Ook zal de motivatie en betrokkenheid van medewerkers bij vitaliteit en inzetbaarheid hoger zal liggen.

Voor wie?

Je wilt activiteiten organiseren ter bevordering van de gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers. Maar welke activiteiten kun je het beste inzetten? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers ook daadwerkelijk deelnemen?

Onze oplossing

Bewegen Werkt heeft een behoeftepeiling ontwikkeld waarmee je gemakkelijk de wensen van jouw medewerkers kunt inventariseren.

Kaartje behoeftepeiling

Methode

De behoeftepeiling bestaat uit 17 vragen. In deze vragen komen de volgende thema’s aan bod:

  1. Werk-privé balans
  2. Gezondheid en vitaliteit
  3. Ontwikkeling en loopbaan
  4. Werkomstandigheden
  5. Werkgeluk

Binnen deze vijf thema’s wordt uitgevraagd welke activiteiten medewerkers interessant vinden. Daarnaast worden enkele praktische zaken geïnventariseerd. Denk hierbij aan het moment waarop men het liefst deel wil nemen aan activiteiten. Bewegen Werkt kan de behoeftepeiling uitzetten via het online enquêteprogramma. Je ontvangt na afloop een rapport en een advies. Je kunt er ook voor kiezen om de behoeftepeiling zelf uit te zetten.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.