Twence

Stoppen met roken voor medewerkers van Twence

Afvalenergiebedrijf Twence ondersteunt haar medewerkers bij het stoppen met roken. Dit doen zij sinds 2003 met de ééndaagse training stoppen met roken van Allen Carr’s Easyway. We spraken met veiligheidsdeskundige Egon Schreven over stoppen met roken bij Twence en zijn ervaring met de Allen Carr training.

Waarom ondersteunt Twence haar medewerkers bij het stoppen met roken?

Twence hecht veel waarde aan fitte en vitale werknemers en heeft dit ook beleidsmatig geborgd in een Duurzaam Inzetbaarheid beleid. In dat kader biedt Twence alle collega’s de mogelijkheid om een stoppen-met-roken-training te volgen. Dit biedt een win-win situatie waarbij zowel de individuele gezondheidsbevordering als de collectieve Twence verzuimstatistieken positief beïnvloed worden.

Waarom heeft Twence voor Allen Carr gekozen?

Reeds in 2003 is Twence gestart met het verzorgen van trainingen op basis van de Allen Carr methodiek, destijds al onderbouwd met onderscheidend goede en duurzame slagingspercentages.

Hoe ervaring jullie de samenwerking?

Prettig, met volop mogelijkheid tot maatwerk, vragen stellen en nazorgmogelijkheden.

Ontvang je wel eens reacties van medewerkers die hebben deelgenomen aan de training?

Zeker. Er is veel waardering voor het feit dat Twence deze trainingen telkens weer aanbiedt en men is nog steeds verrast door het effect dat bereikt wordt na 1 dag. Een uitspraak van een collega die jaren gelden heeft deelgenomen: “De beste training die ik ooit op mijn werk heb mogen doen”.

Hoe gaan jullie verder?

Wij zullen de training blijven aanbieden. Op dit moment bedraagt het rokerspercentage bij Twence ca. 12%. We streven naar het verlagen hiervan tot <10%. Ons ultieme doel is een een rookloze Twence-populatie.

Allen Carr's Easyway is onderdeel van Bewegen Werkt

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.