Politie Brabant Noord-Oost

Werkplekonderzoek voor 200 medewerkers van Politie Brabant Noord-Oost

Bij Politie Brabant Noord-Oost heeft adviseur John Matthijs de afgelopen jaren bij ruim 200 medewerkers werkplekonderzoeken uitgevoerd. Het doel? Gezond zitten met minder kans op fysieke klachten tijdens bureauwerkzaamheden.

33% van de werknemers met bureaugebonden werkzaamheden ervaart regelmatig klachten aan armen, nek, schouders en rug. Werknemers met werkgerelateerde klachten zijn vaak minder productief of gaan uiteindelijk verzuimen. Hoofd personeelszaken bij Politie Brabant Noord-Oost: ''Daar hebben we als organisatie met een regelmatig hoge werkdruk last van.''

Onze aanpak

Via werkplekonderzoeken wordt nagegaan wat het probleem is bij individuele medewerkers. Afhankelijk van de omvang van de problematiek worden tevens afdelingsgerichte activiteiten vormgegeven via workshops fysieke belasting en leefstijl. Bij werkplekgebonden problemen gaat het vaak niet alleen om de belasting van het werk zelf, maar tevens om het gedrag van de medewerker op het werk en ook thuis.

De participatieve aanpak is een belangrijk aspect van de aanpak. Een gezonde leefstijl maakt de kans op klachten kleiner. In alle gevallen vindt planning in samenspraak met de politie plaats, waarna samen met de medewerker of zijn afdeling een interventie wordt georganiseerd. Na een aantal weken wordt de stand van zaken geëvalueerd en worden de behaalde resultaten geborgd.

Het resultaat

“Dankzij de samenwerking met Bewegen Werkt zijn werknemers zich beter bewust van hun eigen rol bij het behouden van hun vitaliteit op de werkvloer. Mede dankzij de expertise van Bewegen Werkt houden we de inzetbaarheid van ons personeel hoog en het verzuim laag!” aldus hoofd personeelszaken.Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.