Health Check voor medewerkers van Linssen Yachts

Linssen Yachts

Linssen Yachts een bedrijf in Maasbracht dat niet alleen prachtige schepen bouwt, maar hierbij ook veel aandacht heeft voor de vitaliteit van de medewerkers. Medewerkers worden op diverse manieren ondersteund. Een voorbeeld hiervan is de Health Check van Bewegen Werkt.

“Wij vinden gezondheid van onze werknemers van belang. Als werkgever hebben we hierbij ook verantwoordelijkheid. We vragen veel van ze om hun werk goed te doen, daar mag vanuit ons natuurlijk ook iets tegenover staan”, aldus Thijs Moonen, al ruim 20 jaar werkzaam als HR manager bij Linssen Yachts.

Om medewerkers inzicht te geven in eigen vitaliteit en gezondheid biedt Linssen Yachts haar medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan een Health Check. Bijna 80% van de circa 120 werknemer nam deel aan dit gezondheidsonderzoek.

Het onderzoek

Een Health Check bestaat uit fysieke testen, namelijk:

  • Body Mass Index
  • Buikomvang (tailletest)
  • Bloeddruk
  • Cholesterol (totaal)
  • Glucose

Deze testen geven inzicht in gezondheidsrisico’s die onder invloed staan van leefstijl. Voor medewerkers van Linssen Yachts werd het basis onderzoek aangevuld met een conditietest en een zichttest.

Advies voor medewerker én organisatie

De uitkomsten op de Health Check werden direct na deelname aan het onderzoek teruggekoppeld aan de medewerkers via een individueel rapport. Dit rapport werd in een adviesgesprek van 10 minuten besproken met een vitaliteitscoach.

Na afloop van het onderzoek heeft adviseur John Matthijs de uitkomsten besproken met Linssen Yachts. John: “Als projectleider en adviseur help ik Linssen Yachts graag om vitaliteit van het personeel in kaart te brengen. Om zo voor individuele werknemers en ook voor de organisatie adviezen te kunnen geven. Zowel voor nu als voor later. Dat is belangrijk voor Linssen in een tijd waar krapte op de arbeidsmarkt het vinden van nieuw personeel niet eenvoudig maakt, in combinatie met het vergrijzen van het eigen personeelsbestand.”

Zoek je als werknemer dus een leuke baan in Midden-Limburg, hou dan vooral ook Linssen Yachts eens in de gaten.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.