PMO met impact voor Aspen API

Aspen API

Aspen API ontwikkelt en produceert complexe, hoogwaardige Actieve Farmaceutische Ingrediënten (API’s). Dit zijn de werkzame bestanddelen in geneesmiddelen. Al bijna een eeuw draagt Aspen op deze manier wereldwijd bij aan de gezondheid van patiënten. Bij Aspen krijgen medewerkers te maken met complexe uitdagingen en projecten als het gaat om veiligheid, compliance en efficiency. Vitale en inzetbare medewerkers zijn daarmee extra belangrijk voor Aspen.

Preventief Medisch Onderzoek (PMO) in Oss

Periodiek wordt er een Preventief Medisch Onderzoek (PMO) aangeboden aan de medewerkers van Aspen. In de periode van april tot juni 2022 is het PMO uitgevoerd door een team van Bewegen Werkt.

Misha Kalcik, Senior HR Business Partner bij Aspen: “Vanaf het begin was het contact met Bewegen Werkt heel prettig. Wij hadden het gevoel dat er naar onze wensen werd geluisterd en dat er veel mogelijkheden waren. Het offerte traject is ook heel vlot en duidelijk verlopen. Verder was verhouding prijs/ kwaliteit heel goed.

In een uitgebreid vragenlijst onderzoek gekoppeld aan een Health Check kregen medewerkers inzicht ten aanzien van de inzetbaarheid. Door goede communicatie en laagdrempelig aanbod van de activiteiten hebben 65% van de medewerkers deelgenomen (5% meer dan vooraf werd verwacht). Dit is tevens het hoogste percentage deelnemers aan een PMO bij Aspen.

Vervolg activiteiten

Alle medewerkers hebben een persoonlijk rapport ontvangen met concrete tips en adviezen tijdens een adviesgesprek met een vitaliteitscoach. Bij vergelijkbare onderzoeken zien we dat 75% van de medewerkers zelf actief iets gaat aanpassen in zijn of haar leefstijl.

Resultaten zijn binnen Aspen op groepsniveau besproken. De vervolgstap is een uitwerking van de resultaten naar de verschillende teams. Zo kan elk team aan de slag met het verbeteren van de inzetbaarheid!

Ervaring Aspen API

Misha: ‘Ik vind de samenwerking heel fijn. Afspraken worden nagekomen en er is voldoende support vanuit Bewegen Werkt. Gegevens zijn verwerkt in een mooie rapportage. ‘

Enkele reacties van deelnemers: ‘Deze test is goed voor iedereen, heb deze test ook als zeer fijn ervaren met vriendelijke mensen’, ‘Professioneel proces, een prima secundaire arbeidsvoorwaarde!’ en ‘Duidelijke uitleg over resultaten en welke acties te ondernemen om de gezondheid te bevorderen’

Misha: “Om dit proces te ondersteunen krijgt elk team een mooie infographic met een samenvatting van de meest relevante uitkomsten. Daarnaast wordt het proces van het opstellen van de plannen van aanpak deels begeleidt door de adviseurs van Bewegen Werkt.”

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.