Workshops voor medewerkers van Aeronamic

Aeronamic

Aeronamic vindt het belangrijk dat haar medewerkers zo lang mogelijk gezond en met plezier aan het werk zijn. De organisatie – een toonaangevende speler in de luchtvaartindustrie - kent hiervoor diverse interne regelingen, zoals een fitnessvergoeding en een tegemoetkoming in de zorgpremie. Deze regelingen worden aangevuld met externe initiatieven.

Zo mochten wij in het najaar van 2022 voor de tweede keer een aantal workshops organiseren voor medewerkers van Aeronamic. Na afloop spraken we hierover met Marion Eberhard (Human Resource Manager) en Giulia Gatti (Human Resource Advisor). Het interview lees je hieronder.

Waarom hebben jullie voor Bewegen Werkt gekozen?

Vanuit het verleden hebben wij goede ervaringen met Bewegen Werkt. Zo bieden wij regelmatig via Bewegen Werkt een cursus stoppen met roken aan, hebben wij al een uitgebreid PMO laten uitvoeren en zijn wij samen met Bewegen Werkt volop bezig met de voorbereidingen voor een nieuw PMO.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om workshops aan te bieden aan medewerkers?

Bewustwording. Wij willen de medewerkers zelf laten kiezen aan welke onderwerpen zij behoefte hebben en aandacht aan willen besteden. Daarom hebben wij gekozen voor een gevarieerd aanbod aan workshops zoals voeding en beweging, maar ook grenzen stellen, ontspannen en de Stressjam. Onze medewerkers hebben nu voor het tweede jaar op rij kunnen kiezen uit twee workshops. Deze workshops zorgen voor een mooie basis waar zij vervolgens zelf mee aan de slag kunnen.

Hoe hebben jullie de samenwerking met Bewegen Werkt ervaren?

Prettig, met laagdrempelig contact. Zowel onze contactpersoon als de trainers zijn ervaren, kundig en benaderbaar. Het project is ook goed verlopen. Vanuit Bewegen Werkt is er meegedacht over onze wensen, zijn er constructieve suggesties gedaan en de support is zeer flexibel en professioneel.

Hebben jullie reacties ontvangen van deelnemers? Zo ja, kunnen jullie hier iets over vertellen?

De reacties waren erg positief. Deelnemers waren enthousiast over de trainers en hebben teruggekoppeld dat de workshops hebben gezorgd voor meer bewustzijn. Zij hebben praktische tips & tricks ontvangen om toe te passen in hun dagelijks leven.

Vooral de Virtual Reality Stressjam was zeer populair! Hierbij moesten deelnemers gedurende 20 minuten een parcours doorlopen met een VR bril op en een hartslagmeter om. Gedurende het parcours doen zich situaties voor en is het aan de deelnemer om te ondervinden hoe zij met deze situaties omgaan en wat zijn kunnen doen om hun stressniveau te verlagen. Na afloop wordt er geëvalueerd met de trainer. Ook deze evaluatie werd als zeer waardevol ervaren.

Wil je meer informatie?

We vertellen je graag meer over onze aanpak en oplossingen. Neem contact met ons op via info@bewegenwerkt.nl of 085 073 33 00.